Ciltlerin tümü ergenlikten sonra belli bir guruba ayrılır. Kimi ciltler, kuru, kimi karma kimi ciltler ise yağlı olarak farklı cilt gruplarına ayrılır.

 

Cilt zamanla eski saydamlığını ve pürüzsüzlüğünü kaybeder. Özellikle de yağlı cilt tiplerine sahip kişilerin ciltleri diğer cilt tiplerine göre daha fazla  problem yaşanır. Çünkü yağlı ciltlerin gözenekleri açıktır. bu nedenle toz,kir ve diğer zaralı etkenler gözeneklere kolayca yerleşerek eşitli cilt sorunları olan sivilce ve siyah noktalara neden olur.

Bu nedenle yağlı ciltler daha özenli ve düzenli bir bakım ister. Sizinde Cildiniz Yağlı mı? gelin ozaman ne yapılması gerektiğine hep beraber bir göz atalım.

- Gözeneklerinizi sıkılaştırın: Mikrodermabrazyon  yöntemi ile hafif bir  peeling uygulayarak gözeneklerinizi temizleyin. Bu peeling ile  cildinizin canlanmasına, nem dengesini kazanmasına ve düzgünleşerek pürüzsüz bir görüntü kazanamasını sağlamış olabilirsiniz.

- Yağlı ciltlere sahip kişiler tamamen yağsız, cildi kurutucu ürünlerden, uzak durmalıdır.bol bol nem dengesini sağlamak için su tüketmelidirler.

- Yağ oranı düşük olan (10-15) hafif nemlendiricileri kullanmalıdırlar.

 

- Dengeli ve sağlıklı beslenme şekli de cilt sorunlarını azaltan önemli bir faktörldür.